Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Бојана Мартиновић - шеф Кабинета

мод


Бојана Мартиновић рођена је 21. 01. 1985. године, у Подгорици гдје је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Факултету политичких наука у Подгорици, на истом факултету магистрирала је 24. маја 2011. године на тему „Дјеца разведених родитеља, пракса и посљедице, анализа случаја“.

Професионалну каријеру је започела у Министарству рада и социјалног старања, сектору за социјалну и дјечију заштиту 2007. године. Од јануара 2013. године обављала је функцију шефа кабинета министра рада и социјалног старања, а у периоду од 2015-2016. године обављала је функцију шефа кабинета министра просвјете. Од децембра 2016. године је на позицији шефа кабинета министра одбране.

У току свог радног ангажмана учествовала је на бројним пројектима везаним за унапређење квалитета дјечије и социјалне заштите и то као члан радне групе за израду Извјештаја Црне Горе Комитету УН о Конвенцији о правима дјетета, Иницијалног извештаја о продаји дјеце, дјечијој проституцији и дјечијој порнографији и Првог извјештаја о учешћу дјеце у оружаним сукобима, Пројекат Цоунцле оф Еуропе у трајању 15 дана, Координација социјалне безбједности и реформа система социјалне заштите- Јахорина 2008. године, замјеник секретара на поглављу 19, ("Социјална политика и запошљавање") - Упитник Европске комисије. 

Говори енглески језик. 

Удата је и има једно дијете.