Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Михаило Волков - генерални директор Директората за људске ресурсе

мод

Михаило Волков рођен је 29.12.1978. године у Подгорици, гдје је завршио основну и средњу школу. Завршио је Правни факултет Универзитета у Београду (звање дипл. правник). Положио је правосудни испит 2013. године. Био је асистент 2014. године на Факултету за државне и европске студије на предмету „Управно-процесно право“.  

Као приправник радио је у адвокатској канцеларији “Вукчевић” у периоду од 2006. до 2008. године. Након одрађеног приправничког рада у периоду од 2008. до 2010. године обављао послове правника у ТПЦ “Ражнатовић”. Започео је радни ангажман у Генералном секретаријату Владе Црне Горе почев од фебруара 2010. године. Од 2010. до 2012. године обављао је послове секретара Комисије за жалбе, а од 2012. до 2013. године изабран је за предсједника Комисије за жалбе. Од почетка свог радног ангжамана у Генералном секретаријату Владе Црне Горе у 2010. до 2013. године обављао је послове службеника за људске ресурсе, у почетку самостални намјештеник ИИИ, а касније самостални савјетник И у Служби за правне и опште послове  и финансије. Такође, радио је и као предавач на Полицијској академији на предмету „Управно-прекршајно право“.

Од 9. марта 2015. године Одлуком Владе Црне Горе одређен је за в.д. генералног директора Директората за људске ресурсе у Министарству одбране.

У сфери стручног усавршавања, завршио је већи број сертификованих тренажних курсева, обука и семинара, међу којима су: Запошљавање у државним органима, Поступак израде аката о унутрашњој организацији и систематизацији, Управни спор, Израда прописа, Етички кодекс, Траининг оф траинерс, Манагемент, Гоод Говерненнце анд Модерн Администратион Принциплес ин Цонтеxт оф тхе еуропеан Административе Спаце, Етхиqуе ет деонтологие данс ла фонцитио публиqуе-Ла лутте цонтре ла цорруптион ет лес цонфлитс д интерет-Лес цодес ет цхртес де бонне цондуите, као и многе друге.

Лиценцирани је предавач за спровођење обука државних службеника на више тема, као што су: Јавна управа, Поступак пред Комисијом за жалбе и Управни поступак.

Говори енглески језик и располаже потребним степеном знања за коришћење рачунарске технике и компјутерских услуга.