Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
23.07.2019

Генерали Ланата и Дакић потписали Декларацију о завршетку процеса интеграције Црне Горе у НАТО

Генерали Ланата и Дакић потписали Декларацију о завршетку процеса интеграције Црне Горе  у НАТО

Командант савезничке Команде за трансформацију (АЦТ), генерал Андрé Ланата и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић, потписали су данас у Подгорици Декларацију о завршетку процеса интеграције Црне Горе у НАТО, чиме је и званично окончан процес интеграција наше земље у Алијансу.07.09.2019.

Одговор на тврдње Друштва професионалних новинара Црне Горе

Одговор на тврдње Друштва професионалних новинара Црне Горе

Региструјемо да је објава питања ДН „Дан“ која су нам јуче упућена, предмет различитих анализа па и Ваше реакције, иако не разумијемо због чега. Питања нијесу означена степеном тајности, а у случају да смо одговарали на њих она би имајући у виду претходна искуства била погрешно интерпретирана, као и цињенице да су поједини новинари у конфликту интереса кад је ова тема у питању (јер су поред цињенице да су новинари и организатори протеста).


мод

мод

 мод

 мод

         

 

 

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

23.09.2019.

Касарна у Андијевици гарант безбједности на сјевероистоку земље

Касарна у Андијевици гарант безбједности на сјевероистоку земље

Министар одбране мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић обишли су Општину Андријевица, како би са предсједником Општине Срђаном Машовићем дефинисали даље кораке око градње нове касарне ВЦГ, која ће носити име Миљана Вукова Вешовића.

више...
20.09.2019.

‘’Грађански сат'' у Петњици, Рожајама и Андријевици

‘’Грађански сат

Министарство одбране наставља са праксом приближавања Војске млађој популацији организујући ‘’Грађански сат’’ у општинама Петњица, Рожаје и Андријевица. Ове недјеље припадници Министарства одбране и Војске Црне Горе су у наведеним општинама, кроз непосредни контакт и комуникацију са младима, представили предности војног позива, могућности и бенефите које Војска Црне Горе пружа, како кроз запошљавање и стипендирање, тако и кроз школовање и стручно усавршавање.

више...
20.09.2019.

Црна Гора с поносом носи епитет еколошке државе

Црна Гора с поносом носи епитет еколошке државе

Црна Гора с поносом носи епитет еколошке државе, који данас није лако очувати, због чега су све активности црногорске Владе усмјерене на очување животне средине, поручено је на обиљежавању 28 година од усвајања Декларације о еколошкој држави Црној Гори. Генерални секретаријат Владе Црне Горе и Заједница општина Црне Горе, поводом обиљежавања 28 година од усвајања Декларације о еколошкој држави Црној Гори, покренули су акцију под називом „Нек' гора зазелени!“. Акција је симболично почела данас, на дан усвајања сађењем око 7.400 садница различитих врста дрвећа у свим црногорским општинама.

више...
19.09.2019.

Државе чланице НАТО потврдиле јединство и посвећеност усвојеним смјерницама

Државе чланице НАТО потврдиле јединство и посвећеност усвојеним смјерницама

Генерални директор Директората за политику и планирање одбране Ивица Ивановић учествовао је на дводневном састанку НАТО политичких директора који је одржан у Бриселу. Предсједавала је замјеница генералног секретара НАТО Роуз Готемолер.

више...
19.09.2019.

Министар Бошковић са новоименованим амбасадором републике Словеније, Грегором Прескером

Министар Бошковић са новоименованим амбасадором републике Словеније, Грегором Прескером

Министар одбране Предраг Бошковић састао се са новоименованим амбасадором Републике Словеније у Црној Гори, Грегором Прескером. Они су размијенили ставове о политичко-безбједносној ситуацији у региону и констатовали неопходност заједничког дјеловања и јединственог одговора међународне заједнице на комплексне безбједносне изазове са којима се суочава регион и Алијанса.

више...

Мултимедија

19.03.19 ВИДЕО: Министар Бошковић на Конференцији посвећеној развоју пословања у Југоисточној Европи
07.03.19 ВИДЕО: Изјава министра одбране, мр Предрага Бошковића на конференцији за медије након 112. сједнице Владе
14.02.19 ВИДЕО: Изјава министра Бошковића црногорским новинарима током другог дана састанка Сјеверноатлантског савјета (НАЦ) на нивоу министара одбране данас у Бриселу.
13.02.19 ВИДЕО: Изјава министра Бошковића црногорским новинарима током првог дана састанка Сјеверноатлантског савјета (НАЦ) на нивоу министара одбране данас у Бриселу.
30.01.19 Директор Управе за јавне радове Решад Нухоџић - обилазак касарне Марко Миљанов у Маслинама - ИЗЈАВА
30.01.19 Министар одбране мр Предраг Босковиц - обилазак касарне Марко Миљанов у Маслинама - ИЗЈАВА
09.11.18 Министар Бошковић обишао војни полигон на Сињајевини - КАДРОВИ
09.11.18 Изјава предсједника Општине Колашин, Милосава Булатовића, након састанка са министром Бошковићем
09.11.18 Изјава министра Бошковића након обиласка војног полигона на Сињајевини
26.10.18 Интервју министра одбране, мр Предрага Бошковића за емисију "Црногорски мозаик" на националној косовској телевизији РТВ 21