Manja slova Veća slova RSS
>

Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana Vojske Cme Gore

Datum objave: 06.10.2016 16:19 | Autor: Nemanja Djukanovic

Ispis Štampaj stranicu


Poštovane pripadnice i pripadnici Vojske Crne Gore,


Vojska Crne Gore ove godine obilježava deset godina postojanja. U tih, za istoriju malih, a za nas velikih deset godina uradili smo puno u procesu transformacije Vojske. Izgradili smo sistem u skladu sa savremenim standardima i u skladu sa potrebama Crne Gore i njenih građana. Ovim putem želim da vam odam priznanje za posvećenost i profesionalizam iskazan u izvršavanju svih postavljenih zadataka u prethodnom periodu.

Deset godina koje su za nama, period su na koji možemo biti posebno ponosni. Posvećeno smo radili na unapređenju sposobnosti i interoperabilnosti sa oružanim snagama partnerskih zemalja, intenzivirali smo modemizaciju i opremanje Vojske. Naši pripadnici u međunarodnim misijama i operacijama prepoznati su kao izuzetni profesionalci, uvijek ocijenjivani najvišim ocjenama. Dali smo značajan doprinos ostvarivanju strateškog cilja Crne Gore na putu punopravnog članstva u NATO.

Svjesni velikih rezultata koje smo ostvarili, imamo u vidu i brojne obaveze koje su pred nama. Transformacija i modemizacija, kao neprekidni procesi, te vojna integracija u NATO postavljaju nove izazove pred nas. Siguran sam da ćemo biti na visini zadatka i zajedničkim naporima i timskim duhom, svojstvenim vojničkoj profesiji, uspješno odgovoriti svim budućim zadacima i izazovima.

Posebno priznanje odajem našim kolegama koji ovaj praznik slave daleko od svoje domovine, dostojno predstavljajući svoju Vojsku i Državu u međunarodnim operacijama i misijama. Želim im dobro zdravlje, uspješnu misiju i bezbjedan povratak u Crnu Goru.

Oficiri, podoficiri, civilna lica na službi u Vojsci i vojnici, čestitam vam 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore i desetogodišnjicu postojanja. Nek' je vječna Crna Gora!

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore

Admiral Dragan Samardžić