Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војске Цме Горе

Датум објаве: 06.10.2016 16:19 | Аутор: Немања Дјукановиц

Испис Штампај страницу


Поштоване припаднице и припадници Војске Црне Горе,


Војска Црне Горе ове године обиљежава десет година постојања. У тих, за историју малих, а за нас великих десет година урадили смо пуно у процесу трансформације Војске. Изградили смо систем у складу са савременим стандардима и у складу са потребама Црне Горе и њених грађана. Овим путем желим да вам одам признање за посвећеност и професионализам исказан у извршавању свих постављених задатака у претходном периоду.

Десет година које су за нама, период су на који можемо бити посебно поносни. Посвећено смо радили на унапређењу способности и интероперабилности са оружаним снагама партнерских земаља, интензивирали смо модемизацију и опремање Војске. Наши припадници у међународним мисијама и операцијама препознати су као изузетни професионалци, увијек оцијењивани највишим оцјенама. Дали смо значајан допринос остваривању стратешког циља Црне Горе на путу пуноправног чланства у НАТО.

Свјесни великих резултата које смо остварили, имамо у виду и бројне обавезе које су пред нама. Трансформација и модемизација, као непрекидни процеси, те војна интеграција у НАТО постављају нове изазове пред нас. Сигуран сам да ћемо бити на висини задатка и заједничким напорима и тимским духом, својственим војничкој професији, успјешно одговорити свим будућим задацима и изазовима.

Посебно признање одајем нашим колегама који овај празник славе далеко од своје домовине, достојно представљајући своју Војску и Државу у међународним операцијама и мисијама. Желим им добро здравље, успјешну мисију и безбједан повратак у Црну Гору.

Официри, подофицири, цивилна лица на служби у Војсци и војници, честитам вам 7. октобар - Дан Војске Црне Горе и десетогодишњицу постојања. Нек' је вјечна Црна Гора!

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе

Адмирал Драган Самарџић