Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Медаља за припадника Војске Црне Горе у Малију

Медаља за припадника Војске Црне Горе у Малију
Датум објаве: 06.10.2014 15:31 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Републике Мали Соумеyлоу Боyбеyе Маига уручио је 03. октобра медаљу у Бамаку у Малију припаднику Војске Црне Горе мајору Дарку Пуповићу, који је ангажован на дужности логистичког официра одговорног за обуку малијских снага безбједности.

Министар Одбране Републике Мали је додијелио укупно 7 медаља витеза националног реда(фаит цхевалиер де л'Ордре Натионал ду Мали - Медал оф Книгхт оф тхе Натионал Ордер оф Мали) и 6 медаља сребрне звијезде за заслуге (ла мéдаилле ду Мéрите Натионал - Медал оф Силвер Стар оф тхе Натионал Мерит) припадницима ЕУТМ у Малију.

Медаље представљају признање за изузетно ангажовање, нарочите заслуге и одличну сарадњу са Малијским оружаним снагама као и за успјешно извршавање постављених задатака.

Мајор Дарко Пуповић је први припадник црногорске војске који је ангажован у ЕУТМ мисији.

Иначе, у ЕУТМ мисији у Малију тренутно партиципира 25 европских држава које су послале своје војнике у Републику Мали са задатком да кроз обуку и савјетовање побољшају капацитет и ефикасност оружаних снага како би им се омогућило, под цивилном командом, да поново успоставе територијални интегритет своје земље.