Manja slova Veća slova RSS
>

Medalja za pripadnika Vojske Crne Gore u Maliju

Medalja za pripadnika Vojske Crne Gore u Maliju
Datum objave: 06.10.2014 15:31 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Republike Mali Soumeylou Boybeye Maiga uručio je 03. oktobra medalju u Bamaku u Maliju pripadniku Vojske Crne Gore majoru Darku Pupoviću, koji je angažovan na dužnosti logističkog oficira odgovornog za obuku malijskih snaga bezbjednosti.

Ministar Odbrane Republike Mali je dodijelio ukupno 7 medalja viteza nacionalnog reda(fait chevalier de l'Ordre National du Mali - Medal of Knight of the National Order of Mali) i 6 medalja srebrne zvijezde za zasluge (la médaille du Mérite National - Medal of Silver Star of the National Merit) pripadnicima EUTM u Maliju.

Medalje predstavljaju priznanje za izuzetno angažovanje, naročite zasluge i odličnu saradnju sa Malijskim oružanim snagama kao i za uspješno izvršavanje postavljenih zadataka.

Major Darko Pupović je prvi pripadnik crnogorske vojske koji je angažovan u EUTM misiji.

Inače, u EUTM misiji u Maliju trenutno participira 25 evropskih država koje su poslale svoje vojnike u Republiku Mali sa zadatkom da kroz obuku i savjetovanje poboljšaju kapacitet i efikasnost oružanih snaga kako bi im se omogućilo, pod civilnom komandom, da ponovo uspostave teritorijalni integritet svoje zemlje.