Manja slova Veća slova RSS
>

Admiral Samardžić primio pripadnike Mornarice VCG koji su se vratili iz mirovne operacije "EU NAVFOR - ATALANTA"

Admiral Samardžić primio pripadnike Mornarice VCG koji su se vratili  iz mirovne operacije "EU NAVFOR - ATALANTA"
Datum objave: 17.02.2015 11:25 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić primio je danas pripadnike Mornarice Vojske Crne Gore poručnika fregate Đorđa Cvjetičanin i starijeg vodnika I klase Vlada Knežević koji su se vratili iz mirovne operacije "EU NAVFOR - ATALANTA".

Poručnik fregate Cvjetičanin i stariji vodnik I klase Knežević vratili su se u Crnu Goru 13.februara, a prethodnih sedam mjeseci bili su angažovani na brodu "ANDREA DORIA" Italijanske Ratne mornarice. Tokom razgovora upoznali su načelnika Generalštaba VCG sa zadacima koje su vršili tokom misije i prenijeli pozitivne utiske o saradnji sa pripadnicima Ratne mornarice Republike Italije, kao i sa pripadnicima mornarica drugih zemalja ukrcanih na brodu "ANDREA DORIA".

Pripadnicima Mornarice, admiral Samardžić čestitao je na uspješno realizovanoj misiji i zahvalio što su na dostojanstven način predstavljali Crnu Goru i Vojsku Crne Gore. Načelnik Generalštaba je tokom razgovora sa poručnikom fregate Cvjetičaninom i starijim vodnikom I klase Kneževićem potencirao značaj učešća pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i naglasio da iskustva koja se stiču na ovaj način imaju ogroman značaj na unaprijeđenje sposobnosti pripadnika Mornarice i same Mornarice Vojske Crne Gore.

Mirovna operacija "EU NAVFOR – ATALANTA" je prva pomorska operacija Evropske unije, koja se realizuje u okviru Evropske bezbjednosne i odbrambene politike, a sprovodi se duž somalijske obale i "Roga Afrike" i ima za cilj da suzbije pirateriju u vodama Somalije i Adenskom zalivu. Pripadnici Vojske Crne Gore u okviru mirovne operacije „EU NAVFOR ATALANTA" angažuju se na brodovima Ratne mornarice Republike Italije i Ratne mornarice Republike Grčke.