Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

План интегритета – стална активност Министарства одбране и Војске Црне Горе

План интегритета – стална активност Министарства одбране и Војске Црне Горе
Датум објаве: 12.05.2015 16:18 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


У циљу квалитетнијег испуњавања обавеза организационих јединица Министарства одбране и Војске Црне Горе, у организацији радног тима за праћење и имплементацију Плана интегритета МО и ВЦГ, данас су одржане консултације на тему имплементација Плана интегритета МО и ВЦГ.

Ријеч је о активности која се спроводи у контексту имплементације Програма за имплементацију Плана интегритета за 2015. годину. Наиме, присутни службеници Министарства одбране и припадници ВЦГ су били у прилици да се детаљније упознају са до сада реализованим активностима, предвиђеним мјерама и будућим плановима у овој области. Данашњи састанак представља наставак активности које министарство одбране спроводи у подизању нивоа свијести о значају интегритета, како сваког појединца ове институције, тако и саме институције, као и о борби против корупције у области одбране.

Поред уводних ријечи које су биле посвећене појму и врсти корупције, као и новитетима у оквиру националне легислативе која третира ово питање, посебна пажња је посвећена обавезама Министарства одбране у овој области у контексту евроатлантских и европских интеграција.

Након предвиђених презентација, које су, конкретно за период 2015. године, реализовали чланови тима за праћење и имплементацију Плана интегритета МО и ВЦГ, услиједила је дискусија присутних службеника министарства и припадника Војске током које су изнешени приједлози за даљу реализацију предвиђених мјера.