Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

НАТО програм за изградњу интегритета: Представници НАТО тима посјетили Министарство одбране

НАТО програм за изградњу интегритета: Представници НАТО тима посјетили Министарство одбране
Датум објаве: 22.11.2016 14:11 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


У оквиру НАТО Програма за изградњу интегритета, у Министарству одбране уприличена је посјета НАТО тима у чијем саставу су били др Алберто Бин, Директор НАТО Директората за интеграције, партнерство и сарадњу и др Надја Миланова, савјетник.

Током посјете, НАТО представници су разговарали са др Иваном Машуловићем, Генералним директором Директората за политику одбране, који је указао на значај јачања владавине права, као предуслова за стварање уређеног и просперитетног друштва и један од приоритета у достизању европских и евро-атлантских стандарда. Подсјетио је на интезивне активности које су предузете у изградњи система транспарентности и одговорности, те на резултате који су постигнути у области изградње и јачања интегритета у Министарству одбране, првенствено усвајањем Плана интегритета, односно његовом успјешном реализацијом.

Машуловић је захвалио на сарадњи и подршци коју нам је пружио НАТО, кроз имплементацију Програма који је обезбиједио јачање наших административних капацитета, професионализма и институционалног интегритета, те изразио очекивање да ће се успјешна сарадња наставити.

Др Бин је изразио задовољство поводом изградње и јачања интегритета и веома позитивних резултата који су остварени у овој области, те указао на потребу континуитета оваквог реформског процеса. Бин је истакао даљу спремност НАТО-а у пружању подршке напорима у изградњи транспаретног и одговорног система одбране у Црној Гори, као будућој чланици Алијансе.

У оквиру посјете министартсву, НАТО тим се састао и са члановима Радног тима за имплементацију Плана интегритета у Министарства одбране и Војсци Црне Горе у циљу сагледавања степена имплементације предвиђених мјера и НАТО препорука у области изградње интегритета у сектору одбране.

Тим поводом, Радни тим је детаљно информисао о степену реализације препорука из НАТО Извјештаја и Плана интегритета, као и о изазовима током реализације овог документа, те представио будуће планове и активности у овој области.

Договорена је даља сарадња са НАТО-ом у овој области, која ће се огледати у пружању експертске подршке и наставку учешћа Црне Горе у програмним активностима у складу са новоусвојеном НАТО политиком у области изградње интегритета.

мод