Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ивановић: изградња Интегритета и превенција корупције значајно подручје рада за јачање државних институција

Ивановић: изградња Интегритета и превенција корупције значајно подручје  рада за јачање државних институција
Датум објаве: 14.12.2017 13:56 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор за политику одбране, мр Ивица Ивановић и руководилац за Изградњу интегритета у НАТО и виши савјетник НАТО међународног особља, Сузан Понд отворили су данас у Бечићима НАТО Конференцију за изградњу интегритета (енг. НАТО Буилдинг Интегритy). Конференцију организују тим НАТО Програма изградње интегритета и Министарство одбране Црне Горе.

Ивановић је истакао да је Црна Гора убрзо након што је постала независна препознала изградњу интегритета као врло значајно подручје  рада за јачање државних институција. Сходно томе, изградња интегритета и превенција корупције, као нераскидиви дио доброг управљања, представљају један од главних приоритета Црне Горе.

Крајем 2012. године Црна Гора се придружила НАТО програму изградње интегритета и дефинисала ову област као партнерски циљ.

Тема дводневне конференције је самоевалуација и провјера извјештаја о изградњи интегритета. Ивановић је нагласио да Конференција има за циљ да се учесници упознају са новим упитником и израдом новог Извјештаја о стању у области изградње интегритета.

На крају, Ивановић се захвалио НАТО-у на указаном повјерењу приликом одабира Црне Горе као коорганизатора Конференције и пожелио учесницима успјешан рад и боравак у Црној Гори.

Сузан Понд је пожељела добродошлицу учесницима и нагласила успјех Програма изградње интегритета. Истакла је кључне области које представљају изазов у изградњи и јачању интегритета сваке државе, без обзира да ли је у питању НАТО чланица, или партнерска држава.

Такође, саопштила је да је од стране Европске уније донирано 2.000.000,00 еура за Програм изградње интегритета и да је то прва донација Европске уније програму НАТО-у.

Конференција је окупила више од 30 иностраних учесника из 15 земаља, као и експерте-предаваче, са циљем размјене искустава и преношења знања у оквиру области изградње интегритета. Ове године се обиљежава десет година постојања НАТО Програма Изградње интегритета. 

модмод