Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Размјена искустава у изради Правилника о интерним процедурама набавки роба, услуга и радова

Размјена искустава у изради Правилника о интерним процедурама набавки роба, услуга и радова
Датум објаве: 04.12.2019 14:00 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


У Министарству одбране Црне Горе одржан је састанак са представницима Министарства одбране Босне и Херцеговине, поводом размјене искустава у изради Правилника о интерним процедурама набавки роба, услуга и радова.


Отварајући састанак, генерална директорица Директората за материјалне ресурсе у Министарству одбране Црне Горе, Алма Љуљанај-Јовићевић поручила је да су током спровођења поступака јавних набавки, препознате могућности за унапређење система набавки у сектору одбране. Додаје да је састанак са колегама из БИХ из тог разлога важан, јер је то добра прилика за размјену искустава у доношењу интерних правилника и дефинисању процедура, које регулишу сваки појединачни корак у спровођењу набавки. Шеф Сектора за логистику и набавке у Министарству одбране БИХ, Борислав Језерачкић каже да је уређење система набавки у сектору одбране процес који је трајао више година. За то вријеме је, каже Језерачкић, пронађено рјешење које обезбјеђује дугорочне бенефите и омогућује већи степен реализације планираних набавки, као и транспарентност цјелокупног процеса. 

мод

На састанку је представљен садржај документа и процес израде Правилника о планирању, организивању и извршењу логистичких потреба у Министарству одбране и Оружаним снагама Босне и Херцеговине, који ће служити као добар примјер у изради неопходних прописа у Министарству одбране Црне Горе. 
 
Имајући у виду специфичност набавки у сектору одбране и безбједности, састанку су, осим представника Министарства одбране и Војске Црне Горе, присуствовали и представници Управе полиције. 

Активност је организована у оквиру сарадње са норвешким Центром за интегритет у сектору одбране (ЦИДС), након чега ће се 05. децембра одржати обука у вези са јачањем интегритета у области набавки, на тему праћења реализације уговора.

мод