Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Уз подршку норвешке Владе: Одржана дводневна обука на тему “Истраживање тржишта и планирање јавних набавки”

Уз подршку норвешке Владе: Одржана дводневна обука на тему “Истраживање тржишта и планирање јавних набавки”
Датум објаве: 29.05.2019 09:48 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


У оквиру пројекта техничке помоћи који финансира Влада Норвешке, а којим руководи норвешки Центар за интегритет у сектору одбране (ЦИДС), у Министарству одбране је одржана дводневна обука на тему “Истраживање тржишта и планирање јавних набавки”.


Потреба за обуком проистекла је из функционалне анализе пракси и поступака у области јавних набавки у Министарству одбране Црне Горе која је извршена у претходном периоду. Полазници су службеници Министарства одбране и припадници Војске Црне Горе који у оквиру својих надлежности директно или индиректно учествују у планирању и спровођењу јавних набавки. 

Учесницима се на почетку обуке обратила генерална директорица Директората за материјалне ресурсе Алма Љуљанај Јовићевић, која се захвалила ЦИДС-у на дугогодишњој сарадњи и истакла значај ове обуке. Нагласила је да је област јавних набавки изузетно комплексна, нарочито у области одбране и безбједности и као таква изискује посебну пажњу. 

мод

Менаџер интегритета Алма Адровић, је присутне упознала са планираним активностима са ЦИДС-ом из области интегритета и навела да ова обука представља прву у низу предвиђених активности у периоду од двије године. 

Учесницима обуке је кроз анализу правне регулативе и представљања практичних примјера, указано на могуће изазове и ризике током процеса истраживања тржишта и планирања јавних набавки, као и начине унапређења интерних процедура из ове области.

мод

ЦИДС пружа континуирану подршку Министарству одбране Црне Горе кроз пројекат изградње интегритета у сектору одбране и безбједности. Пројектне активности су усмјерене ка јачању капацитета, као и унапређењу професионалног интегритета и доброг управљања у области одбране и безбједности.