Manja slova Veća slova RSS
>

Uz podršku norveške Vlade: Održana dvodnevna obuka na temu “Istraživanje tržišta i planiranje javnih nabavki”

Uz podršku norveške Vlade: Održana dvodnevna obuka na temu “Istraživanje tržišta i planiranje javnih nabavki”
Datum objave: 29.05.2019 09:48 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta tehničke pomoći koji finansira Vlada Norveške, a kojim rukovodi norveški Centar za integritet u sektoru odbrane (CIDS), u Ministarstvu odbrane je održana dvodnevna obuka na temu “Istraživanje tržišta i planiranje javnih nabavki”.


Potreba za obukom proistekla je iz funkcionalne analize praksi i postupaka u oblasti javnih nabavki u Ministarstvu odbrane Crne Gore koja je izvršena u prethodnom periodu. Polaznici su službenici Ministarstva odbrane i pripadnici Vojske Crne Gore koji u okviru svojih nadležnosti direktno ili indirektno učestvuju u planiranju i sprovođenju javnih nabavki. 

Učesnicima se na početku obuke obratila generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević, koja se zahvalila CIDS-u na dugogodišnjoj saradnji i istakla značaj ove obuke. Naglasila je da je oblast javnih nabavki izuzetno kompleksna, naročito u oblasti odbrane i bezbjednosti i kao takva iziskuje posebnu pažnju. 

mod

Menadžer integriteta Alma Adrović, je prisutne upoznala sa planiranim aktivnostima sa CIDS-om iz oblasti integriteta i navela da ova obuka predstavlja prvu u nizu predviđenih aktivnosti u periodu od dvije godine. 

Učesnicima obuke je kroz analizu pravne regulative i predstavljanja praktičnih primjera, ukazano na moguće izazove i rizike tokom procesa istraživanja tržišta i planiranja javnih nabavki, kao i načine unapređenja internih procedura iz ove oblasti.

mod

CIDS pruža kontinuiranu podršku Ministarstvu odbrane Crne Gore kroz projekat izgradnje integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti. Projektne aktivnosti su usmjerene ka jačanju kapaciteta, kao i unapređenju profesionalnog integriteta i dobrog upravljanja u oblasti odbrane i bezbjednosti.