Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković i Felon potpisali Memorandum o saradnji između ministarstava odbrane Crne Gore i Velike Britanije

Bošković i Felon potpisali Memorandum o saradnji između ministarstava odbrane Crne Gore i Velike Britanije
Datum objave: 15.02.2017 14:46 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministri odbrane Crne Gore i Velike Britanije, mr Predrag Bošković i Majkl Felon (Michael Fallon) potpisali su danas u Briselu Memorandum o saradnji između dva ministarstva odbrane.

Ministar Bošković je istakao da je dosadašnja saradnja dva ministarstva veoma intenzivna i adekvatno prilagođenja potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore za unapređenjem sposobnosti. On je naglasio da se današnjim potpisivanjem Memoranduma stvara i pravni okvir za dalje unapređenje odbrambene saradnje.

Crnogorski ministar odbrane je izrazio očekivanje da će se saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom dodatno učvrstiti nakon što Crna Gora postane punopravna članica Alijanse. On je izrazio zahvalnost na tome što je Velika Britanija preuzela ulogu vodeće nacije za NATO Povjerilački fond za uništavanje viškova naoružanja u Crnoj Gori, koji je nedavno otpočeo sa realizacijom.

Felon je istakao zadovoljstvo dinamikom ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO i izrazio uvjerenje da će Crna Gora uskoro postati punopravna članica Alijanse. On je apostrofirao sadržajnost bilateralne odbrambene saradnje koja će nakon potpisivanja Memoranduma biti dodatno osnažena.

Memorandum je potpisan tokom sastanka Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane, koji se danas i sjutra održava u Briselu.

MINISTARSTVO ODBRANE