Manja slova Veća slova RSS
>

Viting, Vilijams i Madžgalj kod Filipovića i Volkova

Viting, Vilijams i Madžgalj kod Filipovića i Volkova
Datum objave: 17.02.2017 12:08 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Slobodan Filipović i generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, sastali su se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Janom Vitingom (Ian Witting), regionalnim direktorom Britanskog savjeta za Evropu i Centralnu Aziju, Endijem Vilijamsom (Andy Williams) i direktoricom Britanskog savjeta za Crnu Goru, Vanjom Madžgalj.

Filipović se zahvalio sagovornicima na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskim integracijama Crne Gore, kao i doprinosu razvoju vještina i znanja kadrova u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, a posebno u okviru PELT projekta učenja engleskog jezika. On je naglasio da će Ministarstvo odbrane nastaviti da adekvatno ulaže u savremeni razvoj i promociju kadrova, kako bi se dosegli najviši standardi u ovom domenu. Volkov je istakao riješenost Ministarstva odbrane da dodatno razvije saradnju sa mladim ljudima u Crnoj Gori, u cilju kvalitetne promocije sektora odbrane i vojnog poziva. On je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo intenzivirati saradnju i u ovoj oblasti.

Vilijams je čestitao na sveobuhvatnom uspjehu koji je Crna Gora ostvarila na polju evroatlantskih integracija, izražavajući očekivanje da će u skorijem periodu postati punopravna NATO članica. On je izrazio zadovoljstvo veoma kvalitetnom saradnjom Britanskog savjeta i Ministarstva odbrane, te dodatno ukazao na spremnost da se ona unaprijedi u narednom periodu, kroz različite projekte od obostrane koristi u okviru realizacije aktivnosti na terenu, kao i digitalnih platformi.