Manja slova Veća slova RSS
>

Abu Dabi: Ministar Bošković posjetio izložbu naoružanja i vojne opreme

Abu Dabi: Ministar Bošković posjetio izložbu naoružanja i vojne opreme
Datum objave: 20.02.2017 16:12 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, obišao je danas 13. Međunarodnu izložbu odbrane u Abu Dabiju. On je tom prilikom posjetio izložbu mornaričkog (NAIDEX) i ostalog (IDEX) naoružanja i sastao se sa više izlagača sa kojima je razgovarao o saradnji na polju opreme i modernizacije Vojske Crne Gore.

Crnogorskog ministra odbrane dočekali su predstavnici Ministarstva odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je nakon obilaska izložbe položio vijenac na Spomenik palim borcima Wahat Al Karama.

U Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) od danas do četvrtka, 23. februara, održava se 13. Međunarodna izložba i konferencija odbrane – The International Defence Exhibition and Konference (IDEX).
Crnogorski ministar odbrane u Abu Dabiju boravi do srijede, na poziv potpredsjednika i predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara Dubaija i ministra odbrane, šeika Mohameda Bin Rašida Al Maktuma.

U Abu Dabiju Bošković će imati više bilateralnih i odvojenih susreta sa predstavnicima zemlje domaćina i ministarstva odbrane UAE, kao i oružanih snaga zemalja učesnika ili izlagača na ovom važnom događaju.
IDEX je jedinstvena platforma za uspostavljanje, odnosno jačanje saradnje sa međunarodnim vladinim službama, kompanijama i oružanim snagama.

Na ovogodišnjoj IDEX izložbi učestvuje više od 1.200 međunarodnih izlagača.