Manja slova Veća slova RSS
>

Abu Dabi: Jačanje saradnje u oblasti modernizacije i opremanja VCG

Abu Dabi: Jačanje saradnje u oblasti modernizacije i opremanja VCG
Datum objave: 21.02.2017 12:51 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas u Abu Dabiju sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem (Mohammed bin Ahmed Al Bowardi).

Ministar Bošković kazao je da je modernizacija i opremanje Vojske Crne Gore jedan od prioriteta u ovoj fazi evroatlantskih integracija, te da konstatno ulaganje u ovom domenu predstavlja preduslov za adekvatan odgovor na aktuelne bezbjednosne prijetnje. U tom cilju, istakao je da će se i u narednom periodu intenzivno raditi na opremanju Vojske Crne Gore u skladu sa NATO standardima.

Tokom susreta, sagovornici su se saglasili da je dosadašnju uspješnu saradnju moguće unaprijediti upravo kroz saradnju u oblasti modernizacije i opremanja VCG.

Ministar Bošković učestvuje na Međunarodnoj izložbi odbrane IDEX koja se održava u Abu Dabiju što predstavlja idealnu priliku za sagledavanje aktuelnih tehnoloških dostignuća u vojnoj industriji, kao i mogućnost za uspostavljanje, odnosno jačanje saradnje sa međunarodnim vladinim službama, kompanijama i oružanim snagama.

modmod