Manja slova Veća slova RSS
>

Državni sekretar Filipović sa počasnim konzulom Nimrodom Rinotom

Državni sekretar Filipović sa počasnim konzulom Nimrodom Rinotom
Datum objave: 21.02.2017 12:11 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Slobodan Filipović sastao se danas u Ministarstvu odbrane sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom.

Državni sekretar Filipović istakao je da Crna Gora konstantno ulaže u unapređenje odnosa, kako sa zemljama regiona, tako i međunarodnim partnerima i saveznicima. On je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i Izrael, kao prijateljske države, značajno unaprijediti bilateralnu saradnju u oblasti odbrane u narednom periodu. Ukazavši na punopravno članstvo u NATO kao primarni spoljnopolitički cilj, Filipović je upoznao sagovornika da će Ministarstvo odbrane nastaviti da doprinosi modernizaciji Vojske Crne Gore i edukaciji kadra, kroz budući razvoj konstruktivnih partnerstava.

Počasni konzul Rinot naglasio je da je Crna Gora proteklih godina ostvarila zavidan sveobuhvatan napredak koji je umnogome doprinio evidentnom uspjehu u evroatlantskim integracijama, ističući uvjerenje da će Crna Gora u skorijem periodu postati punopravna NATO članica. On je izrazio spremnost za produbljivanje saradnje Izraela i Crne Gore u odbrani kroz zajedničku obuku i prenos ekspertskih iskustava u domenima od obostranog značaja.