Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković održao godišnje konsultacije sa vojno diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu

Ministar Bošković održao godišnje konsultacije sa vojno diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu
Datum objave: 03.03.2017 14:07 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković sa saradnicima održao je danas redovne godišnje konsultacije sa vojno diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

Ministar Bošković je istakao da je u trenutku kada Crna Gora postaje članica NATO izuzetno značajna uloga vojno diplomatskih predstavnika, kako bi kroz kvalitetnu komunikaciju i saradnju sa partnerskim državama i institucijama na pravi način afirmisali aktivnosti naše države i doprinijeli realizaciji planova i ciljeva u procesu integracije Crne Gore u NATO.

Vojno diplomatski predstavnici informisali su ministra o realizovanim aktivnostima u protekloj godini i ključnim prioritetima za rad u narednom periodu. Istakli su odličnu saradnju sa zemljama u kojima predstavljaju Ministarstvo odbrane i Vojsku Crne.

Sastanku su prisustvovali vojno diplomatski predstavnici Crne Gore: admiral Dragan Samardžić,izaslanik odbrane u Austriji, Slovačkoj i Češkoj i vojni predstavnik pri stalnoj misiji CG pri OEBS-u ; potpukovnik Mitar Klikovac, izaslanik odbrane u SAD, Kanadi i Islandu; potpukovnik Hajrudin Đerekarac, izaslanik odbrane u SR Njemačkoj, Poljskoj, Holandiji i Danskoj i kapetan bojnog broda Dragoslav Pumpalović, vojni savjetnik u misiji Crne Gore pri NATO i EU.


mod