Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Matiz Divije

Bošković sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Matiz Divije
Datum objave: 10.03.2017 12:33 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Pitanje regionalne stabilnosti je od izuzetnog značaja za sveukupni prospreritet Zapadnog Balkana, zaključeno je tokom današnjeg susreta ministra odbrane, mr Predraga Boškovića sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Davije (Maryse Daviet).

Sagovornici su ocijenili veoma kvalitetnom dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i stalne Misije OEBS-a u Podgorici. Ministar Bošković se zahvalio na kontinuriranoj podršći koju OEBS pruža našoj zemlji, posebno kroz zajedničke projekte u oblasti odbrane. On je istakao da čvrsto vjeruje da će Crna Gora,  kao i do sada, nastojati da potvrdi svoj kredibiltet kao partner, te da će nastaviti da ravnopravno sa ostalim partnerima, među kojima je i OEBS, utvrđuje demokratske principe i vrijednosti i izvan sopstvenih granica.

Ambasadorka Davije je pohvalila posvećenost Crne Gore ispunjavanju obaveza koje proizilaze iz programa OEBS-a. Ona je istakla da će dosadašnji model uspješne saradnje, posebno kroz MONDEM program, biti odlična osnova za dalje korake, ali i za njeno nadograđivanje i proširenje, sa akcentom na oblasti koje su od prioriteta za Ministarstvo odbrane, a kojima OEBS svojom raspoloživom ekspertizom može pružiti podršku.

Sagovornici su izrazili nadu da će se dosadašnja saradnja nastaviti i u narednom periodu na obostranu korist.