Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Jokić sastali se sa delegacijom Kanade

Ministar Bošković i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Jokić sastali se sa delegacijom Kanade
Datum objave: 15.03.2017 15:17 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general- potpukovnik Ljubiša Jokić sastali su se danas sa delegacijom Kanade koju je predvodio ambasador Kanade u Crnoj Gori, Filip Pinington (Philip Pinnington), a sastanku su prisustvovali i izaslanik odbrane pukovnik Mark Hogson (Mark Hodgson), kao i predstavnici kanadske kompanije Bell Helicopter Textron Canada.

Ministar Bošković se zahvalio ambasadoru Piningtonu na sveukupnoj podršci Kanade u domenu evroatlantskih integracija Crne Gore, izrazivši zadovoljstvo povodom okončanja procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO. Takođe, naglasio je da je sveukupna saradnja u oblasti odbrane Crne Gore i Kanade veoma kvalitetna i sadržajna. On je istakao da će Ministarstvo odbrane i u narednom periodu nastaviti da bude kredibilan partner, nastavljajući započete procese modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore, kao i edukacije kadrova.                                                       
Predstavnici kompanije Bell Helicopter prezentovali su mogućnosti uspostavljanja buduće saradnje u sferi opremanja i modernizacije, predstavili svoje proizvode i istakli posvećenost kreiranju najboljih mogućih uslova, u skladu sa potrebama Ministarstva i Vojske Crne Gore.

Ambasador Pinington izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila u domenu odbrane, uz uvjerenje da će Crna Gora uskoro postati punopravna NATO članica.