Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Јокић састали се са делегацијом Канаде

Министар Бошковић и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Јокић састали се са делегацијом Канаде
Датум објаве: 15.03.2017 15:17 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, генерал- потпуковник Љубиша Јокић састали су се данас са делегацијом Канаде коју је предводио амбасадор Канаде у Црној Гори, Филип Пинингтон (Пхилип Пиннингтон), а састанку су присуствовали и изасланик одбране пуковник Марк Хогсон (Марк Ходгсон), као и представници канадске компаније Белл Хелицоптер Теxтрон Цанада.

Министар Бошковић се захвалио амбасадору Пинингтону на свеукупној подршци Канаде у домену евроатлантских интеграција Црне Горе, изразивши задовољство поводом окончања процеса ратификације Протокола о приступању Црне Горе у НАТО. Такође, нагласио је да је свеукупна сарадња у области одбране Црне Горе и Канаде веома квалитетна и садржајна. Он је истакао да ће Министарство одбране и у наредном периоду наставити да буде кредибилан партнер, настављајући започете процесе модернизације и опремања Војске Црне Горе, као и едукације кадрова.                                                       
Представници компаније Белл Хелицоптер презентовали су могућности успостављања будуће сарадње у сфери опремања и модернизације, представили своје производе и истакли посвећеност креирању најбољих могућих услова, у складу са потребама Министарства и Војске Црне Горе.

Амбасадор Пинингтон изразио је задовољство напретком који је Црна Гора остварила у домену одбране, уз увјерење да ће Црна Гора ускоро постати пуноправна НАТО чланица.