Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ивановић на састанку А5 у Скопљу: Црна Гора ће се залагати за наставак НАТО политике отворених врата

Ивановић на састанку А5 у Скопљу: Црна Гора ће се залагати за наставак НАТО политике отворених врата
Датум објаве: 27.03.2017 13:01 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, учествовао је данас на Заједничком састанку политичких директора министарстава вањских послова и министарстава одбране земаља чланица и посматрача Америчко - јадранске повеље (А5), који је одржан у Скопљу.

На састанку се разматрала актуелна политичко-безбједносна ситуација у региону, као и перспектива НАТО политике отворених врата.

Ивановић је истакао да ће се Црна Гора, као будућа НАТО чланица, снажно залагати за наставак спровођења НАТО политике отворених врата, промовисање евроатлантских аспирација земаља региона и подржавати њихове интеграционе процесе.

Он је нагласио да је предуслов успјешног суочавања са глобалним безбједносним и политичким изазовима свеобухватно јачање сарадње земаља региона у домену одбране. 

Ивановић је апострофирао посвећеност Црне Горе унапрјеђењу заједничких одбрамбених способности и јачању међусобног повјерења земаља региона, кроз активно учешће у свим регионалним иницијативама и у реализацији заједничких пројеката, вјежби и обука. 

Он је истакао да је Америчко – јадранска повеља, као један од најбољих примјера политичке, безбједносне и одбрамбене сарадње региона, значајно допринијела промоцији земаља региона као и међународном миру и безбједности. Ивановић је додао да фокус будућих заједничких пројеката треба да буде јачање интероперабилности оружаних снага региона према НАТО стандардима.