Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković uputio telegram saučešća švedskom kolegi Hultkvistu povodom napada u Stokholmu

Datum objave: 10.04.2017 10:22 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković uputio je telegram saučešća ministru odbrane Kraljevine Švedske, Peteru Hultkvistu (Peter Hultquist), povodom napada koji se desio u petak u Stokhomu, kada je napadač kamionom uletio u robnu kuću i usmrtio četvoro ljudi, a 15 ranio. 

Dragi kolega,

Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o gubitku četiri života nedužnih civila u događaju koji se dogodio u petak, 7. aprila u Stokholmu, a koji veoma podsjeća na okrutni teroristički čin.

U ime Ministarstva odbrane Crne Gore, kao i u svoje lično ime, koristim ovu priliku da uputim izrate najdubljeg žaljenja Ministarstvu odbrane Kraljevine Švedske, a posebno porodicama žrtava i njihovim voljenim, uz želju za brz oporavak povrijeđenih.

U ovom teškom vremenu, punom bezbjednosnih izazova, u potpunosti saosjećamo sa svima koje je ovaj svirepi čin pogodio. Iako ovakvi događaji imaju za cilj da podijele društvo i istovremeno unesu strah, oni samo doprinose jačanju naših napora da istrajemo u borbi protiv terorizma u Evropi i šire. Demokratske vrijednosti, na kojima se naša društva temelje, ne smiju biti uzdrmane događajima koji ugrožavaju mir i stabilnost naših građana.

Iskreno,

MINISTAR
mr Predrag Bošković