Manja slova Veća slova RSS
>

Ambasador Austrije Johan Frolih u oproštajnoj posjeti kod Boškovića

Ambasador Austrije Johan Frolih u oproštajnoj posjeti kod Boškovića
Datum objave: 10.04.2017 12:22 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori, Johan Froliha (Johann Fröhlich).

Bošković se zahvalio ambasadoru na ličnoj posvećenosti unapređenju sveukupnih prijateljskih odnosa Crne Gore i Austrije tokom njegovog mandata. On je posebno istakao intenzivnu odbrambenu saradnju koju su dvije zemlje do sada ostvarile, uz očekivanje da će se ona nastaviti istom dinamikom i u narednom periodu. Bošković je naglasio da Crna Gora ostaje snažno posvećena jačanju saradnje sa partnerskim zemljama, kako bi se dokazala kao kredibilan akter međunarodne zajednice.

Ambasador Frolih je istakao da mu je bilo zadovoljstvo biti diplomatski predstavnik Austrije u Crnoj Gori. Posebno je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, ističući da će Austrija nastaviti da podržava našu zemlju u ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva i u predstojećem periodu. Takođe, naveo je da je Austrija posebno posvećena regionu Zapadnog Balkana u cjelini, obzirom da bez stabilnosti ovog regiona ni Evropa ne može biti bezbjedna. 

Sagovornici su se složili da je saradnja dvije zemlje na polju odbrane izuzetno intenzivna, te istakli relevantnost održavanja zajedničke multinacionalne vojne vježbe “Zajednički izazov 2017”, koja će se realizovati u Crnoj Gori tokom ljeta ove godine.