Manja slova Veća slova RSS
>

Ivanović i pukovnik Duda potpisali Plan bilateralne saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Francuske

Ivanović i pukovnik Duda potpisali Plan bilateralne saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Francuske
Datum objave: 11.04.2017 14:26 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Nerezidentni izaslanik odbrane Republike Francuske u Crnoj Gori, pukovnik Fabrice Duda, boravio je danas u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, i tom prilikom se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane mr Ivicom Ivanovićem.

Tom prilikom, potpisan je Plan bilateralne saradnje u oblasti obrane između Ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Francuske za ovu godinu. Plan sadrži devet aktivnosti od kojih će se sedam realizovati u Francuskoj, a pretežno se bazira na oblasti saradnje između kopnenih vojski, vazduhoplovstava i mornarica dvije zemlje, kao i učenju francuskog jezika.

Tom prilikom, generalni direktor informisao je pukovnika Dudu o najznačajnijim aktivnostima koje Ministarstvo odbrane sprovodi u okviru finalne faze pristupanja NATO, sa posebnim fokusom na dinamiku procesa ratifikacije Pristupnog protokola. On je istakao da je, pored punopravnog članstva u NATO i EU, Crna Gora snažno posvećena jačanju saradnje sa međunarodnim partnerima, kao jednom od najznačajnijih prioriteta vanjske politike. S tim u vezi, izrazio je zahvalnost Ministarstvu odbrane Republike Francuske na kontinuiranoj podršci koju pruža Crnoj Gori u reformi sistema odbrane.

Pukovnik Duda je istakao vidljive rezultate koje je Crna Gora ostvarila u okviru evroatlantskih integracija, te istakao vidljivu ulogu naše zemlje na globalnoj bezbjednosnoj sceni. On je posebno izrazio zadovoljstvo intenzivnom saradnjom koju su dvije zemlje ostvarile u oblasti odbrane, kao i spremnost za njeno dalje unapređenje.


mod