Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković – Mekejn: Uloga Crne Gore u NATO biće značajna

Bošković – Mekejn: Uloga Crne Gore u NATO biće značajna
Datum objave: 12.04.2017 14:56 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Zahvaljući kvalitetno sprovedenim reformama i konstantnom doprinosu regionalnom i međunarodnom miru i stabilnosti, Crna Gora je opravdala povjerenje partnerskih zemalja i zaslužila punopravno članstvo u NATO, a njena uloga u Alijansi biće značajna”, zaključeno je prilikom današnjeg susreta ministra odbrane, mr Predraga Boškovića i američkog senatora Džona Mekejna (John McCain).

Ministar Bošković se zahvalio sagovorniku na bezuslovnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država iskazanoj na našem putu evroatlantskih integracija i naglasio da je ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO, naša država na korak od ostvarenja primarnog spoljnopolitičkog cilja.

On je posebno uvažio lični doprinos senatora Mekejna regionalnom miru i bezbjednosti, kao i ubrzanju dinamike integracije Crne Gore u NATO. Ministar je izrazio uvjerenje da će članstvo Crne Gore u NATO dodatno osnažiti sigurnost u regionu, a Alijansa dobiti iskrenog, pouzdanog i predanog saveznika. Bošković je apostrofirao značaj strateškog partnerstva Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, koje se ogleda u veoma kvalitetnoj i sadržajnoj saradnji na polju odbrane.

Imajući u vidu dosadašnja dostignuća, senator Mekejn je iskazao uvjerenje da će Crna Gora u veoma bliskoj budućnosti postati punopravna članica porodice NATO država. On je istakao da je Crna Gora izabrala pravi put, baštineći demokratske vrijednosti na kojima počivaju NATO i Evropska Unija i uspješno se suočavajući sa negativnim vanjskim uticajima. Senator Mekejn je naglasio da je, iako mala zemlja, Crna Gora veoma važan partner Sjedinjenim Američkim Državama,

Sagovornici su se saglasili da je bezbjednosna situacija u regionu i Evropi delikatna, te da se samo ulaganjem dodatnih napora i jačanjem zajedničke saradnje, može adekvatno odgovoriti izazovima.

mod

Izjava ministra odbrane mr Predraga Boškovića nakon sastanka sa senatorom SAD Džonom Mekejnom

Izjava senatora SAD Džon Mekejn nakon sastanka saministrom odbrane mr Predragom Boškovićem