Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa kongresmenom Nunesom: Crna Gora u potpunosti zaslužila članstvo u NATO

Bošković sa kongresmenom Nunesom: Crna Gora u potpunosti zaslužila članstvo u NATO
Datum objave: 19.04.2017 15:53 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa šefom Obavještajnog odbora Predstavničkog doma u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država, Devinom Nunesom (Devin Nunes), ujedno članom Komiteta za smjernice i sredstva (Ways and Means Committee), koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Bošković se zahvalio sagovorniku na sveobuhvatnoj i konstantnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država. On je istakao da su SAD, kao najznačajniji strateški partner, umnogome doprinijele razvoju kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, te dostizanju neophodnih nivoa interoperabilnosti, u skladu sa NATO standardima. Bošković je naglasio da će Crna Gora, kao punopravna NATO članica, nastaviti da baštini evroatlantske vrijednosti, kao i da će, uprkos negativnim vanjskim uticajima, biti istrajna u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti. On je apostrofirao značaj ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u američkom Senatu, odnosno potpisivanja Rezolucije u Bijeloj kući, te ukazao na mogućnosti daljeg intenziviranja bilateralne saradnje Crne Gore i SAD u domenu odbrane.

Kongresmen Nunes pohvalio je zavidan napredak koji su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ostvarili na polju reformi, ističući da je Crna Gora sa pravom zaslužila da postane 29. NATO članica. Nunes je podvukao da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da aktivno podržavaju modernizaciju crnogorskog sistema odbrane i naglasio da strateško partnerstvo SAD i Crne Gore predstavlja primjer kvalitetne i iscrpne bilateralne saradnje. On je ukazao na značajnu ulogu koju Crna Gora od obnove nezavnisnosti ima u regionu, istakavši da su od velikog značaja i doprinosi koje Vojska Crne Gore pruža u očuvanju međunarodnog mira, aktivnim učešćem u međunarodnim misijama.

 mod 


Ministarstvo odbrane