Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са конгресменом Нунесом: Црна Гора у потпуности заслужила чланство у НАТО

Бошковић са конгресменом Нунесом: Црна Гора у потпуности заслужила чланство у НАТО
Датум објаве: 19.04.2017 15:53 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са шефом Обавјештајног одбора Представничког дома у Конгресу Сједињених Америчких Држава, Девином Нунесом (Девин Нунес), уједно чланом Комитета за смјернице и средства (Wаyс анд Меанс Цоммиттее), који борави у званичној посјети Црној Гори.

Министар Бошковић се захвалио саговорнику на свеобухватној и константној подршци Сједињених Америчких Држава. Он је истакао да су САД, као најзначајнији стратешки партнер, умногоме допринијеле развоју капацитета Министарства одбране и Војске Црне Горе, те достизању неопходних нивоа интероперабилности, у складу са НАТО стандардима. Бошковић је нагласио да ће Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, наставити да баштини евроатлантске вриједности, као и да ће, упркос негативним вањским утицајима, бити истрајна у очувању регионалног мира и стабилности. Он је апострофирао значај ратификације Протокола о приступању Црне Горе НАТО у америчком Сенату, односно потписивања Резолуције у Бијелој кући, те указао на могућности даљег интензивирања билатералне сарадње Црне Горе и САД у домену одбране.

Конгресмен Нунес похвалио је завидан напредак који су Министарство одбране и Војска Црне Горе остварили на пољу реформи, истичући да је Црна Гора са правом заслужила да постане 29. НАТО чланица. Нунес је подвукао да ће Сједињене Америчке Државе наставити да активно подржавају модернизацију црногорског система одбране и нагласио да стратешко партнерство САД и Црне Горе представља примјер квалитетне и исцрпне билатералне сарадње. Он је указао на значајну улогу коју Црна Гора од обнове незавнисности има у региону, истакавши да су од великог значаја и доприноси које Војска Црне Горе пружа у очувању међународног мира, активним учешћем у међународним мисијама.

 мод 


Министарство одбране