Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ивановић са амбасадором Хлобеном: Словачка Република снажно подржава спољнополитичке циљеве Црне Горе

Ивановић са амбасадором Хлобеном: Словачка Република снажно подржава спољнополитичке циљеве Црне Горе
Датум објаве: 21.04.2017 11:27 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, састао се данас са амбасадором Словачке Републике у Црној Гори, Романом Хлобеном.

Амбасадор Хлобен је похвалио изванредне успјехе Црне Горе у евроатлантским интеграцијама, истичући да његова земља снажно подржава спољнополитичке циљеве Црне Горе, те да ће наставити да буде квалитетан партнер Министарству одбране и Војсци Црне Горе на свим пољима сарадње. Директор Ивановић је информисао амбасадора о напретку Црне Горе у реализацији својих развојних приоритета, као и о оним који се тичу вањске и регионалне политике.

Саговорници су се сагласили да су размјена искустава на пољу НАТО интеграција од великог значаја за Црну Гору. Директор Ивановић се захвалио на подршци коју Словачка Република пружа Црној Гори у обуци кадрова Министарства одбране и Војске Црне Горе. Амбасадор Хлобен је истакао увјерење да ће даља сарадња двије земље у области одбране бити значајно оснажена, на шта свакако указује и предстојећа посјета министра одбране Словачке Републике Црној Гори као будућој чланици НАТО савеза.