Manja slova Veća slova RSS
>

Ivanović sa ambasadorom Hlobenom: Slovačka Republika snažno podržava spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore

Ivanović sa ambasadorom Hlobenom: Slovačka Republika snažno podržava spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore
Datum objave: 21.04.2017 11:27 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori, Romanom Hlobenom.

Ambasador Hloben je pohvalio izvanredne uspjehe Crne Gore u evroatlantskim integracijama, ističući da njegova zemlja snažno podržava spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore, te da će nastaviti da bude kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na svim poljima saradnje. Direktor Ivanović je informisao ambasadora o napretku Crne Gore u realizaciji svojih razvojnih prioriteta, kao i o onim koji se tiču vanjske i regionalne politike.

Sagovornici su se saglasili da su razmjena iskustava na polju NATO integracija od velikog značaja za Crnu Goru. Direktor Ivanović se zahvalio na podršci koju Slovačka Republika pruža Crnoj Gori u obuci kadrova Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Ambasador Hloben je istakao uvjerenje da će dalja saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane biti značajno osnažena, na šta svakako ukazuje i predstojeća posjeta ministra odbrane Slovačke Republike Crnoj Gori kao budućoj članici NATO saveza.