Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Војно-дипломатски представници НАТО чланица и Аустрије у посјети Министарству одбране

Војно-дипломатски представници НАТО чланица и Аустрије у посјети Министарству одбране
Датум објаве: 27.04.2017 12:45 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


''Црна Гора је, уз чврсту посвећеност евроатлантским вриједностима и значајну подршку савезника, остварила завидан и видљив напредак у реформи одбрамбеног и безбједносног сектора, о чему најбоље свједочи очекивано пуноправно чланство у Алијанси'', казао је данас генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић.

Директор Ивановић је на састанку са војно-дипломатским представницима НАТО чланица и Аустрије, који је одржан данас у Министарству одбране Црне Горе, подсјетио на остварене резултате и указао на интензивне напоре које Црна Гора улаже, како би се припремила за нову улогу, поузданог и равноправног савезника. Он је исказао захвалност савезничким земљама за континуирану подршку у спровођењу опсежних реформи система одбране. Ивановић је информисао војно-дипломатске представнике о динамици ратификације Протокола о приступању Црне Горе НАТО, као и очекиваном усвајању Приједлог закона о потврђивању Сјеверноатлантског уговора у црногорском Парламенту разматра, када ће Црна Гора још једном показати своју политичку зрелост.

На данашњем састанку разговарано је и о очекиваном афирмативном утицају пуноправног чланства Црне Горе у НАТО на регион Западног Балкана. С тим у вези, представници савезничких земаља су истакли да је Црна Гора примјер да се отворена питања могу ријешити постизањем компромиса, као и да дијалог на овом подручју не може имати алтернативу.

Са војно-дипломатским представницима састао се и генерални директор Директората за људске ресурсе, Михаило Волков. Он је представио модалитете даљег развоја сектора за људске ресурсе, апострофирајући да ће се у будућности Министарство одбране фокусирати на сарадњу са младима, који представљају највећи потенцијал црногорског друштва. Он је подсјетио да су досадашњи пројекти намијењени едукацији кадра Министарства одбране и Војске Црне Горе умногоме допринијели достизању потребних нивоа интероперабилности и нагласио да ће Министарство одбране наставити посвећено да ради на унапрјеђењу услова за развој стручног кадра. На састанку са представницима партнерских земаља евидентиране су конкретне области за унапрјеђење сарадње из области људских ресурса.

Данашњи састанак је још једном потврдио одличну сарадњу Црне Горе са чланицама Алијансе, као и заједнички став да су евроатлантске интеграције цјелокупног региона једини предуслов за остваривање дугорочног мира и просперитета Балкана.

модмод