Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Амбасадор Витинг боравио у опроштајној посјети Минстарству одбране

Амбасадор Витинг боравио у опроштајној посјети Минстарству одбране
Датум објаве: 03.05.2017 12:33 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Амбасадор Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Црној Гори, Јан Витинг (Иан Wхиттинг), састао се данас са министром одбране мр Предрагом Бошковићем, током своје опроштајне посјете Министарству одбране Црне Горе.

Бошковић се захвалио амбасадору Витингу на личном доприносу и искреној посвећености унапрјеђењу односа Црне Горе и Уједињеног Краљевства у свим сегментима, а посебно у области одбране. Он је указао на значај подршке Уједињеног Краљевства у финалној фази евроатлантског процеса у Црној Гори и изразио спремност Црне Горе да буде поуздан и кредибилан савезник, као и активан промотер евроатлантских вриједности у региону.

Министар је изразио задовољство веома садржајном и квалитетном одбрамбеном сарадњом, истичући значај актуелних заједничких пројеката. То су, прије свега, ПЕЛТ - програм усавршавања енглеског језика представника Министарства одбране и припадника Војске Црне Горе, програми јачања капацитета у области едукације и обуке људских ресурса Министарства одбране и Војске Црне Горе, активности које имају за циљ јачање капацитета у области односа са јавношћу и пројекат уништавања вишкова наоружања и муниције у Црној Гори, у оквиру НАТО Повјерилачког фонда (НАТО Труст Фунд), у којем је Велика Британија водећа нација.

Амбасадор Витинг се захвалио на гостопримству које му је Црна Гора указала током његовог троипогодишњег мандата и честитао на оствареним резултатима у реализацији евроатлантског спољно-политичког циља. Он је изразио увјерење да ће Црна Гора и Уједињено Краљевство наставити одличну сарадњу и као земље савезнице у Сјеверноатлантској алијанси.