Manja slova Veća slova RSS
>

Ambasador Viting boravio u oproštajnoj posjeti Minstarstvu odbrane

Ambasador Viting boravio u oproštajnoj posjeti Minstarstvu odbrane
Datum objave: 03.05.2017 12:33 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Jan Viting (Ian Whitting), sastao se danas sa ministrom odbrane mr Predragom Boškovićem, tokom svoje oproštajne posjete Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Bošković se zahvalio ambasadoru Vitingu na ličnom doprinosu i iskrenoj posvećenosti unaprjeđenju odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u svim segmentima, a posebno u oblasti odbrane. On je ukazao na značaj podrške Ujedinjenog Kraljevstva u finalnoj fazi evroatlantskog procesa u Crnoj Gori i izrazio spremnost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan saveznik, kao i aktivan promoter evroatlantskih vrijednosti u regionu.

Ministar je izrazio zadovoljstvo veoma sadržajnom i kvalitetnom odbrambenom saradnjom, ističući značaj aktuelnih zajedničkih projekata. To su, prije svega, PELT - program usavršavanja engleskog jezika predstavnika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Crne Gore, programi jačanja kapaciteta u oblasti edukacije i obuke ljudskih resursa Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, aktivnosti koje imaju za cilj jačanje kapaciteta u oblasti odnosa sa javnošću i projekat uništavanja viškova naoružanja i municije u Crnoj Gori, u okviru NATO Povjerilačkog fonda (NATO Trust Fund), u kojem je Velika Britanija vodeća nacija.

Ambasador Viting se zahvalio na gostoprimstvu koje mu je Crna Gora ukazala tokom njegovog troipogodišnjeg mandata i čestitao na ostvarenim rezultatima u realizaciji evroatlantskog spoljno-političkog cilja. On je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti odličnu saradnju i kao zemlje saveznice u Sjevernoatlantskoj alijansi.