Manja slova Veća slova RSS
>

Potpisan Plan bilateralne saradnje sa Republikom Poljskom

Potpisan Plan bilateralne saradnje sa Republikom Poljskom
Datum objave: 09.05.2017 13:55 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju u Ministarstvu odbrane potpukovnik Velibor Bakrač sastao se danas sa izaslanikom odbrane Republike Poljske u Crnoj Gori pukovnikom Zbignjevom Rośinjskim (Zbigniew Rosiński).

Sagovornici su istakli da članstvo u NATO treba smatrati uzajamno korisnim za sve zemlje članice NATO-a i potvrdili uvjerenje da će Crna Gora, sad već izvjesno u najskorijem periodu, postati dio sistema koji uzajamno garantuje sigurnost. 

U trenutku kada Crna Gora postane punopravna članica, saradnja između dvije zemlje će imati još čvršći osnov za unapređenje, kako na bilateralnom planu tako i kroz međunarodne inicijative, potvrdili su sagovornici.

Takođe, predstavnici dva ministarstva odbrane potpisali su i Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2017. godinu, na osnovu kojeg će se saradnja u ovoj godini posebno intenzivirati u oblastima razmjene iskustava vojnih policija, izviđanja i letačkih obuka u planinskim uslovima, sa posebnim naglaskom na učešću predstavnika vojnih policija u terenskim vježbama.

mod