Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Потписан План билатералне сарадње са Републиком Пољском

Потписан План билатералне сарадње са Републиком Пољском
Датум објаве: 09.05.2017 13:55 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Дирекције за међународну сарадњу у Министарству одбране потпуковник Велибор Бакрач састао се данас са изаслаником одбране Републике Пољске у Црној Гори пуковником Збигњевом Роśињским (Збигниеw Росиńски).

Саговорници су истакли да чланство у НАТО треба сматрати узајамно корисним за све земље чланице НАТО-а и потврдили увјерење да ће Црна Гора, сад већ извјесно у најскоријем периоду, постати дио система који узајамно гарантује сигурност. 

У тренутку када Црна Гора постане пуноправна чланица, сарадња између двије земље ц́е имати још чвршћи основ за унапређење, како на билатералном плану тако и кроз међународне иницијативе, потврдили су саговорници.

Такође, представници два министарства одбране потписали су и План билатералне сарадње у области одбране за 2017. годину, на основу којег ће се сарадња у овој години посебно интензивирати у областима размјене искустава војних полиција, извиђања и летачких обука у планинским условима, са посебним нагласком на учешћу представника војних полиција у теренским вјежбама.

мод