Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ивановић и генерал-мајор Мојсиловић разговарали о сарадњи Црне Горе и Србије на пољу одбране

Ивановић и генерал-мајор Мојсиловић разговарали о сарадњи Црне Горе и Србије на пољу одбране
Датум објаве: 12.05.2017 12:36 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, састао се на маргинама 2БС Форума са вршиоцем дужности помоћника министра за политику одбране Републике Србије, генерал-мајором Миланом Мојсиловићем.

Ивановић је нагласио значај добрих и стабилних свеукупних односа Црне Горе и Србије, у којима значајно мјесто има и квалитетна сарадња у домену одбране и безбједности. Он је истакао значај чланства Црне Горе у НАТО за стабилност цијелог региона, и додао да ће наша земља и у будучности улагати велике напоре и дати пуни допринос даљем јачању повјерења у односима са сусједним земљама.

Генерал-мајор Мојсиловић је казао да се билатерална одбрамбена сарадња Србије и Црне Горе темељи првенствено на међусобном поштовању у домену спољно-политичких приоритета, али и на континуираном раду на пројектима од заједничког интереса.

Саговорници су се сагласили да ће у фокусу будуће сарадње министарстава одбране двије земље бити развијање капацитета за заједничко дјеловање у природним и вјештачки изазваним катастрофама и у ванредним ситуацијама, војно-техничка сарадња, као и сарадња у додао да ће наша земља, као пуноправна чланица Алијансе наставити да доприноси области атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО).