Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић и Пендеш истакли значај константног унапређивања односа земаља региона на пољу одбране

Бошковић и Пендеш истакли значај константног унапређивања односа земаља региона на пољу одбране
Датум објаве: 12.05.2017 12:55 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, сусрео се данас на маргинама 2БС Форума са министарком одбране Босне и Херцеговине, Марином Пендеш

Бошковић је истакао значај константног унапређивања односа земаља Западног Балкана на плану одбране, у циљу јачања повјерења, мира и безбједности. 

Он је поновио свој став да би евроатлантске интеграције свих земаља региона значајно допринијеле стабилности овог традиционално турбулентног подручја, али и имајући у виду актуелне безбједносно-политичке изазове на ширем међународном плану . 

Бошковић је указао на значај политике отворених врата НАТО, и нагласио да ће наша земља и након пријема у Алијансу наставити да подржава такве аспирације осталих земаља региона, поготово оних са којима дијели дио заједничке прошлости. Он је изразио спремност Министарства одбране Црне Горе у пружању екпертске помоћи у процесу спровођења неопходних реформи Босне и Херцеговине на плану одбране. 

Министарка Пендеш је честитала на успјеху Црне Горе у реализацији свог спољнополитичког циља, чланству у Алијанси, додајући да је наша држава примјер успјешне државне политике, какву треба да слиједе и остале земље региона. 

Саговорници су истакли задовољство досадашњом сарадњом два министарства, што показује и данашњи сусрет у Будви, који је услиједио након недавног званичног сусрета у Подгорици. 

мод