Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Новоименовани изасланик одбране Украјине, пуковник Мирошњиченко, у наступној посјети Министарству одбране

Новоименовани изасланик одбране Украјине, пуковник Мирошњиченко, у наступној посјети Министарству одбране
Датум објаве: 19.05.2017 14:58 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Новоименовани изасланик одбране Украјине, пуковник Андреј Мирошњиченко боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе. Том приликом, састао се са генералним директором Директората за политику одбране, мр Ивицом Ивановићем.

Ивановић је пожелио пуковнику Мирошњиченку успјешан мандат на позицији војног изасланика, те истакао значај сарадње двије земље у области одбране. Он је казао да је сарадња са партнерима, поред пуноправног чланства у НАТО и ЕУ, један од приоритета наше земље када је у питању спољна политика. Ивановић је информисао саговорника о реформама спроведеним у систему одбране Црне Горе, али и о корацима у завршној фази приступања Црне Горе Алијанси.

Пуковник Мирошњиченко је честитао Црној Гори на чланству у НАТО и истакао да ће наша земља на путу ка остварењу својих спољнополитичких приоритета имати пуну подршку Украјине, која ће дати свој пуни допринос даљем јачању одбрамбене сарадње двије земље.

Саговорници су истакли узајамну посвећеност унапрјеђењу одбрамбене сарадње између Црне Горе и Украјине и за вријеме мандата пуковника Мирошњиченка.

Новоименованог изасланика Украјине су примили и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, генерал-потпуковник Љубиша Јокић. Пуковник Мирошњиченко је предложио да се припреми план војно-војне сарадње између двије Војске за 2018. годину.


мод