Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Филиповић са новоименованим амбасадором Пакистана, Сајјад Qазием

Филиповић са новоименованим амбасадором Пакистана, Сајјад Qазием
Датум објаве: 29.05.2017 13:54 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Државни секретар Слободан Филиповић састао се данас са новоименованим амбасадором Исламске Републике Пакистан, Мухаммад Сyрус Сајјад Qазиеим, који ће своју дужност у Црној Гори обављати на нерезидентној основи.

Државни секретар Филиповић упознао је саговорника са актуелностима из домена евроатлантских интеграција, наглашавајући да је Црна Гора интензивно радила на спровођењу свеобухватних реформи и да је данас одговоран и кредибилан партнер, што ће бити коначно потврђено 5. Јуна, када ћемо у Вашингтону предати инструменте ратификације и тиме формализовати чланство у НАТО. 

Филиповић је истакао да ће и након пунопавног чланства у НАТО, Црна Гора наставити да доприноси глобалном миру и стабилности, као и да са пажњом развија квалитетне билатералне односе, како са савезницима, тако и са партнерским земљама. 

Амбасадор Мухаммад Сyрус Сајјад Qази је честитао Црној Гори на постигнутом успјеху у остваривању својих спољнополитичких циљева, наглашавајући да ће свој мандат посветити иницирању и унапрјеђењу билатералних односа Црне Горе и Пакистана.