Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са америчким сенатором Џонсоном: Спремност на продубљивање сарадње двије земље у наредном периоду

Бошковић са америчким сенатором Џонсоном: Спремност на продубљивање сарадње двије земље у наредном периоду
Датум објаве: 29.05.2017 14:08 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу Видео Видео


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са америчким сенатором и предсједавајућим Комитета америчког Конгреса за националну безбједност и владине послове, Роном Џонсоном (Рон Јохнсон) који борави у посјети Црној Гори.

Министар Бошковић је указао на чињеницу да је Црна Гора остварила неопходне реформе система одбране и цјелокупног друштва, као и да ће и као пуноправна чланица НАТО, наставити да константно унапрјеђује национални безбједносни систем, те доприноси регионалном и међународном миру и сигурности. Он је информисао саговорника о обавезама које ће Министарство одбране и Војска Црне Горе предузети након чланства у Алијанси, те нагласио да ће Црна Гора наставити да промовише значај НАТО чланства за регион Западног Балкана. Бошковић се захвалио саговорнику на указаној подршци и доприносу у домену промоције значаја чланства Црне Горе у НАТО, као и на констатној помоћи коју САД, као главни стратешки партнер, пружају нашој земљи у домену одбране.

Сенатор Џонсон честитао је министру Бошковићу на остварењу примарног спољно-политичког циља, те нагласио да је Црна Гора у потпуности заслужила да постане 29. НАТО чланица. Он је указао на спремност Сједињених Америчких Држава за продубљивањем билатералне сарадње у наредном периоду. Џонсон је истакао да се Црна Гора успјешно изборила са негативним вањским утицајима и изразио сигурност да ће као пуноправна чланица наша земља допринијети јачању добросусједских односа и обезбјеђивању регионалног мира и стабилности.

Видео: Министар одбране мр Предраг Бошковић примио сенатора САД Рона Џонсона - кадрови