Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић – Гајдош: Црна Гора и Република Словачка интензивираће одбрамбену сарадњу као земље савезнице

Бошковић – Гајдош: Црна Гора и Република Словачка интензивираће одбрамбену сарадњу као земље савезнице
Датум објаве: 06.06.2017 12:59 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са министром одбране Републике Словачке, Петером Гајдошем, који борави у званичној посјети Црној Гори. Тема разговора била су заједничка дјеловања у оквиру Алијансе и могућности даље сарадње двије земље у области одбране.

Двојица саговорника изразили су велико задовољство јучерашњим озваничењем пријема Црне Горе у НАТО, уз увјерење да ће чланство наше земље у Алијанси допринијети геополитичкој стабилности региона смањивајем тензија на једном историјски трусном подручју. Бошковић и Гајдош су истакли да је сарадња Црне Горе и Словачке на пољу одбране на завидном нивоу, али да очекују њено даље унапређење у својству земаља савезница. 

Црногорски министар је истакао да је Република Словачка била један од најзначајнијих партнера наше земље на путу евроатлантских интеграција. Он је захвалио словачком колеги што је, као први министар одбране земље чланице НАТО, који посјећује Црну Гору након њеног пријема у Алијансу, својим присуством дао додатни значај једном од најважнијих момената новије црногорске историје, истичући да то доживљава као посебан гест уважавања и додатне подршке. 

Гајдош је уз честитке Црној Гори и свим њеним грађанима на постигнутом историјском успјеху, нагласио да ће наша земља имати безрезервну подршку од Словачке и на свом европском путу.

Двојица министара су након сусрета одржали конференцију за медије, на којој је истакнуто да Црну Гору тек очекују значајне обавезе које подразумијевају испуњавање НАТО задатака у корист мира и безбједности у свијету. 

“Црна Гора у НАТО значи стабилнији регион. А стабилни Балкан свакако је и у интересу Русије”, заључиоје министар Бошковић, одговарајући на једно од новинарских питања.