Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са амбасадорком Кемп: Нова фаза сарадње - Црна Гора и Уједињено Краљевство као земље савезнице

Бошковић са амбасадорком Кемп: Нова фаза сарадње - Црна Гора и Уједињено Краљевство као земље савезнице
Датум објаве: 09.06.2017 12:47 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


„Остваривањем примарног спољно-политичког циља, Црна Гора је доказала да је кредибилан и поуздан савезник. Настојаћемо да као чланица НАТО допринесемо стабилности региона Западног Балкана“, истакао је министар одбране, мр Предраг Бошковић, приликом данашње наступне посјете амбасадорке Уједињеног Краљевства, Алисон Кемп.

Бошковић је указао на веома садржајну и квалитетну сарадњу Црне Горе и Уједињеног Краљевства у домену одбране. Он је нагласио значај актуелних пројеката, заједничких обука и подршке коју Уједињено Краљевство пружа Министарству одбране и Војсци Црне Горе у напорима за јачање капацитета у области људских ресурса, односа са јавношћу, усавршавања знања енглеског језика, као и у свеукупној модернизацији ВЦГ. Министар је истакао да је Министарство одбране препознало значај професионалног усавршавања припадника Војске Црне Горе на образовним институцијама својих савезника. Он се захвалио на понуди да се један црногорски официр упути на престижни Краљевски колеџ у Лондону.

Уз честитке на чланству у НАТО, амбасадорка Кемп је истакла да су успјешне евроатлантске интеграције наше земље од значаја за сигурност и безбједност цијелог региона. Она се захвалила на труду који је црногорска страна уложила у афирмацију и продубљиваје односа двије земље на плану одбране, те изразила увјерење да ће Уједињено Краљевство и Црна Гора наставити да успјешно сарађују и као земље савезнице у оквиру НАТО.