Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa ambasadorkom Kemp: Nova faza saradnje - Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo kao zemlje saveznice

Bošković sa ambasadorkom Kemp: Nova faza saradnje - Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo kao zemlje saveznice
Datum objave: 09.06.2017 12:47 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


„Ostvarivanjem primarnog spoljno-političkog cilja, Crna Gora je dokazala da je kredibilan i pouzdan saveznik. Nastojaćemo da kao članica NATO doprinesemo stabilnosti regiona Zapadnog Balkana“, istakao je ministar odbrane, mr Predrag Bošković, prilikom današnje nastupne posjete ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva, Alison Kemp.

Bošković je ukazao na veoma sadržajnu i kvalitetnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u domenu odbrane. On je naglasio značaj aktuelnih projekata, zajedničkih obuka i podrške koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u naporima za jačanje kapaciteta u oblasti ljudskih resursa, odnosa sa javnošću, usavršavanja znanja engleskog jezika, kao i u sveukupnoj modernizaciji VCG. Ministar je istakao da je Ministarstvo odbrane prepoznalo značaj profesionalnog usavršavanja pripadnika Vojske Crne Gore na obrazovnim institucijama svojih saveznika. On se zahvalio na ponudi da se jedan crnogorski oficir uputi na prestižni Kraljevski koledž u Londonu.

Uz čestitke na članstvu u NATO, ambasadorka Kemp je istakla da su uspješne evroatlantske integracije naše zemlje od značaja za sigurnost i bezbjednost cijelog regiona. Ona se zahvalila na trudu koji je crnogorska strana uložila u afirmaciju i produbljivaje odnosa dvije zemlje na planu odbrane, te izrazila uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora nastaviti da uspješno sarađuju i kao zemlje saveznice u okviru NATO.