Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић и бригадир Л'Ебрали о сарадњи министарстава одбране Црне Горе и Француске на пољу модернизације ВЦГ

Бошковић и бригадир Л
Датум објаве: 20.06.2017 15:36 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић, састао се данас у Паризу са француским бригадиром Ибером Л'Ебралијем (Хуберт Л'Ебралy), замјеником директора за Централну и Источну Европу и Јужну Америку у Дирекцији за међународну сарадњу Генералног директората за наоружање  француског Министарства одбране. 

Тема разговора били су модалитети унапређења сарадње двије земље у области одбране, посебно у сектору модернизације опреме Војске Црне Горе.

Бошковић је нагласио значај подршке коју је Француска пружила Црној Гори у реформи система одбране током процеса евроатлантских интеграција, као и сарадње коју су двије земље оствариле у области наоружања, едукације, те заједничког учешћа у мировним мисијама.

Он је нагласио да Црна Гора изузетно цијени допринос Републике Француске стабилизацији региона Западног Балкана, чија је будућност, како је оцијенио, у евроатлантским и европским интеграцијама.

Уз честитке Црној Гори поводом чланства у најмоћнијем политичко-војном савезу, бригадир Л'Ебрали је казао да ће француско Министарство одбране пружити, као и до сада, сву подршку  Црној Гори и Војсци Црне Горе у даљој модернизацији и спремности, како би на најбољи начин одговорила новим захтјевима који је очекују као НАТО чланицу.

Саговорници су се сагласили да постоји простора за интензивирање одбрамбене сарадње двије земље, те изразили спремност за јачање односа два министарства у предстојећем периоду.

Политичке околности у Француској анулирале су планирани сусрет Бошковића са досадашњом министарском одбране Француске, Силви Гулар, која је дала оставку.