Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković-general Gracijano: Saradnja Crne Gore i Italije kroz savezništvo u NATO još intenzivnija

Bošković-general Gracijano: Saradnja Crne Gore i Italije kroz savezništvo u NATO još intenzivnija
Datum objave: 28.06.2017 13:01 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković, sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Vojske R. Italije, generalom Klaudijom Gracijanom (Claudio Graziano), koji boravi u zvaničnoj posjeti Ministartsvu odbrane Crne Gore.

Ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo posjetom generala Gracijana, koja ujedno predstavlja i prvu zvaničnu posjetu načelnika Generalštaba države saveznice, od kako je Crna Gora postala članica NATO. Bošković se zahvalio na sveukupnoj podršci Ministarstva odbrane R. Italije Crnoj Gori u toku reformskog integracionog procesa, posebno naglasivši značaj zajedničkog učešća u međunarodnim misijama i operacijama, i iskustvo koje su pripadnici VCG stekli u operaciji EU ATALANTA, učešćem na italijanskim brodovima. Bošković je saopštio da će se u budućnosti predano raditi na uspostavljanju još kvalitetnije i intenzivnije saradnje mornarica i vazduhoplovstva dvije vojske. Kao veoma značajan vid podrške Ministarstva odbrane R. Italije Bošković je naveo i obrazovanje crnogorskih kadeta na vojnim akademijama u Italiji.

General Gracijano je čestitao na izuzetnom uspjehu u ostvarivanju jednog od prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, ističući da je na tom putu imala stalnu i bezrezervnu podršku R. Italije. Gracijano je iskazao i uvjerenje da će buduća saradnja Crne Gore i R. Italije u oblasti odbrane, kroz savezništvo u NATO, biti još značajnija i intenzivnija.

Ministar odbrane Predrag Bošković - načelnik Generalštaba Italije, general Klaudio Gracijano - KADROVI - VIDEO