Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић-генерал Грацијано: Сарадња Црне Горе и Италије кроз савезништво у НАТО још интензивнија

Бошковић-генерал Грацијано: Сарадња Црне Горе и Италије кроз савезништво у НАТО још интензивнија
Датум објаве: 28.06.2017 13:01 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић, састао се данас са начелником Генералштаба Војске Р. Италије, генералом Клаудијом Грацијаном (Цлаудио Гразиано), који борави у званичној посјети Министартсву одбране Црне Горе.

Министар Бошковић је изразио задовољство посјетом генерала Грацијана, која уједно представља и прву званичну посјету начелника Генералштаба државе савезнице, од како је Црна Гора постала чланица НАТО. Бошковић се захвалио на свеукупној подршци Министарства одбране Р. Италије Црној Гори у току реформског интеграционог процеса, посебно нагласивши значај заједничког учешћа у међународним мисијама и операцијама, и искуство које су припадници ВЦГ стекли у операцији ЕУ АТАЛАНТА, учешћем на италијанским бродовима. Бошковић је саопштио да ће се у будућности предано радити на успостављању још квалитетније и интензивније сарадње морнарица и ваздухопловства двије војске. Као веома значајан вид подршке Министарства одбране Р. Италије Бошковић је навео и образовање црногорских кадета на војним академијама у Италији.

Генерал Грацијано је честитао на изузетном успјеху у остваривању једног од приоритетних спољнополитичких циљева Црне Горе, истичући да је на том путу имала сталну и безрезервну подршку Р. Италије. Грацијано је исказао и увјерење да ће будућа сарадња Црне Горе и Р. Италије у области одбране, кроз савезништво у НАТО, бити још значајнија и интензивнија.

Министар одбране Предраг Бошковић - начелник Генералштаба Италије, генерал Клаудио Грацијано - КАДРОВИ - ВИДЕО