Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Генерални директор Волков у посјети Министарству одбране Словеније

Генерални директор Волков у посјети Министарству одбране Словеније
Датум објаве: 29.06.2017 07:39 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков боравио је од 27. до 29. јуна  2017. године у посјети Министарству одбране Републике Словеније. Током посјете Волков је разговарао са представницима Сектора за војне послове, односно Одсјека за регрутовање кадра о условима и процедурама, као и имплементацији обуке добровољног служења војног рока, с циљем размјене искустава и усвајања практичних рјешења, како би се стратешко-задати циљ што успјешније реализовао у Црној Гори, почев од 2019. године. Том приликом, генерални директор Волков је представио разлоге увођења система добровољног служења војног рока и мјере које ће се предузети на његовој реализацији.

Посјета је реализована у касарни Бохињска Бела, гдје се врши обука, не само за добровољно служење војног рока, већ и за војне кампове за средњошколску и студентску популацију, што је била друга тема од значаја за разговор између представника двије делегације. Црногорски представници имали су прилику да присуствују обуци лица која су на доборовољном служењу војног рока и разговарају са инструкторима задуженим за војне кампове.

Имајући у виду посвећеност Министарства одбране Црне Горе припреми и реализацији увођења система добровољног служења војног рока и реализацији и унапређењу војних кампова за младе, као и вишегодишње искуство Министарства одбране Републике Словеније у наведеном, реализована посјета је била више него успјешна. Тим прије, што се, поред ових тема, разговарало и о квалитетном вођењу политика управљања људским ресурсима.

Генерални директор Волков се сусрео и са директором Директората за одбрамбена питања Сречком Зајецом и том приликом су разговарали о досадашњој сарадњи између два министарства и закључили да су разговори у области развоја људских ресурса од велике важности, па их је потребно наставити и у будућем периоду.

 модмод