Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Ministar Bošković sastao se sa general-potpukovnikom Veličkovskim

Ministar Bošković sastao se sa general-potpukovnikom Veličkovskim
Datum objave: 05.07.2017 11:37 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


modMinistar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije, general-potpukovnikom Metodijem Veličkovskim, koji boravi u posjeti Crnoj Gori u sklopu Dana visokih zvanica povodom realizacije međunarodne vježbe "Common Challenge 17". 

Ministar Bošković se zahvalio general-potpukovniku Veličkovskom na posjeti i na samom početku istakao veoma sadržajnu i kvalitetnu saradnju Crne Gore i Republike Makedonije. On je naglasio značaj zajedničkih obuka, učešća u međunarodnim misijama i operacijama, kao i predane saradnje u oblasti vazduhoplovstva. Ministar Bošković je posebno istakao podršku Ministarstva odbrane Republike Makedonije u oblasti obrazovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji “General Mihailo Apostolski”. Takođe, Ministar je iskoristio priliku da sagovornika upozna sa trenutnim prioritetima Vojske Crne Gore u oblasti opremanja i modernizacije kao i o budućim koracima koje bi Crna Gora kao 29. članica NATO trebala ostvariti.

General-potpukovnik Veličkovski je iskoristio priliku da čestita na izuzetnom uspjehu prilikom ostvarenja jednog od najprioritenijih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, istaknuvši uvjerenje da je stečeno iskustvo Crne Gore u ovom procesu od velikog značaja za Makedoniju ka njenom putu evropskih integracija. On je takođe naglasio značaj dobrosusjedskih odnosa i kontinuirane bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Sagovornici su se složili da i u narednom periodu saradnja u oblasti odbrane treba biti intenzivnija i sadržajnija, te da se pozitivan kontinuitet u implemetaciji zajedničkih aktivnosti treba nastaviti kao dobar i uspješan primjer zajedničke saradnje dvije zemlje.